jansiu 5 Posted March 19, 2023 Po walce z botem na hucie o 32 złote monetki z cloystera wyparował focus sash. Jedyny dowód jaki mam na to, że to miałem to wycinek z pc. Na następnym zdjęciu są te same pokemony z dzisiejszą datą. Nick w grze: jansiu Share this post Link to post Share on other sites
Patro1029 2 Posted March 19, 2023 Błąd wynika z twojej niewiedzy, berry jak i itemy typu Sash / Air Balloon znikają przy walkach z dzikimi pokemonami oraz NPC. Share this post Link to post Share on other sites
jansiu 5 Posted March 19, 2023 Więc czemu nie ma nigdzie informacji na ten temat i dowiaduje sie po fakcie? Share this post Link to post Share on other sites
Patro1029 2 Posted March 19, 2023 Po 1, gdzie mielibyśmy ją wlepić xD Warto zapytać przed walką z NPC jakie itemy znikają, dopytując o poszczególne Share this post Link to post Share on other sites
jansiu 5 Posted March 19, 2023 Wystarczyłoby zrobić coś takiego jak przy rozpoczęciu walki u lidera, a poza tym kto przed walką u npc myślałby o tym, że mu held wyparuje. Share this post Link to post Share on other sites
jansiu 5 Posted March 19, 2023 Czyli sash poszedł se na spacer i tyle po nim? Share this post Link to post Share on other sites
Patro1029 2 Posted March 19, 2023 Godzinę temu, jansiu napisał: Wystarczyłoby zrobić coś takiego jak przy rozpoczęciu walki u lidera, a poza tym kto przed walką u npc myślałby o tym, że mu held wyparuje. No, za to odpowiedzialny jest plugin, którego zrobienie jest trochę... problematyczne, bo mało kto umie robić pluginy, a zyczu jest zajęty mega z tego co wiem. Co do pytań przed walką z npc to dużo osób się pyta, zazwyczaj większość też wie, które itemy znikają po walce. Share this post Link to post Share on other sites
jansiu 5 Posted March 19, 2023 no właśnie zazwyczaj XD Share this post Link to post Share on other sites
Wardf 2147483647 Posted March 19, 2023 Nie plugin, a mechanika moda, który wzoruje się na prawdziwych grach. Jest to również podane w poście, z którego został twój post przeniesiony, że itemy takie jak berry, sashe i inne, które mają działania jednorazowe "znikają" przy walce z dzikimi pokemonami i npc oraz nie są one zwracane, chyba, że jest to wyjątkowa sytuacja. Jest to spowodowane tym, że najzwyczajniej w świecie się zużywają. Walce z graczami, nie dzieje się to, gdyż jest to wzorowane na walkach online między innymi graczami w oryginalnej grze. Nie jest to żaden błąd moda/pluginu czy innych dziwnych rzeczy, które ludzie mówią, że jest to winne. Wstrzymałem się z odpowiedzią na ten temat, bo chciałem się upewnić, że nie jest to odnotowane przykładowo w poradniku, który dostaje każdy gracz przy rozpoczęciu przy /kit start, aby miał dostęp do wszelkich informacji potrzebnych do gry. Co do decyzji, czy item zostanie zwrócony to podam jak to sprawdzę. 1 Kontakt: DSC: Wardf#0044 Forum: Welp, Me Share this post Link to post Share on other sites
Wardf 2147483647 Posted March 22, 2023 Sprawdzone. Trzeba będzie poprawić tą książkę. W drodze wyjątku zwrócony do ec. 1 Kontakt: DSC: Wardf#0044 Forum: Welp, Me Share this post Link to post Share on other sites