Awatar użytkownika
Garcia
Posty: 18
Rejestracja: 30 sie 2013, 19:36
Lokalizacja: Kontakt na serwerze Nick: Garcia

Jak zwiększyć RAM w kliencie?

22 wrz 2013, 19:28

Aktualnie przygotowaliśmy 2 wersje launchera patrz tutaj --> http://pixelmon.pl/pobieralnia/


Czy kiedyś podczas grania na Pixelmon miałeś lagi?

Jeżeli tak to ten poradnik jest dla Ciebie!

Będziesz potrzebować:
-Notatnik
-Jave 64 bitową( jeżeli masz system 64 bitowy, jeżeli 32 bitowy to javę 32 bit)
-Oczywiście Minecrafta

Ram Sprawdzamy za pomocą klawisza F3 podczas rozgrywki na Pixelmon, informacje znajdują się w prawym górnym rogu.
Obrazek

:arrow: Sposób PIERWSZY

Więc tak na początku tworzymy na pulpicie Nowy Dokument tekstowy i wpisujemy w nim to:

javaw -XmxRAMm -XmsRAMm -jar "ścieżka dostępu do LauncheraPixelmon.jar"

Przykładowo powinno wyglądać to tak:

javaw -Xmx2048m -Xms2048m "C:\Users\Maciek\Desktop\pixelmon-107.jar"
Obrazek
:!: Bardzo wazne: Nie dajemy sciezki do Minecraft.exe tylko do pixelmon-107.jar

Żeby uzyskać ścieżkę dostępu do pixelmon-107.jar (czyli Launchera Pixelmon) po prostu klikamy na jego ikonę na pulpicie(lub gdziekolwiek ją mamy) i kopiujemy Lokalizację lub Element Docelowy.

:!: Ważne aby ustawić dobra ścieżkę do naszego Launcher'a Pixelmon (tzn. pixelmon-107.jar , to co pobralismy ze strony pixelmon.pl z działu Pobieralnia)

:!: Zapisujemy plik jako typ "Wszystkie pliki", nazwa może być dowolna ważne, żeby końcówka była .bat
Obrazek


:?: Ram Co i Jak:
1024m= 1Gb Ram
2048m= 2Gb Ram itd.
- Jeżeli mamy 4Gb ram'u to ustawiamy na 2048m , czyli ustawiamy tak żeby połowę ram'u używało nigdy nie ustawiamy całości posiadanego ram'u, ustawiamy według swojego uznania od ilości posiadanej pamięci.

:arrow: Sposób DRUGI


Jeżeli nam nie działa sposób pierwszy to, próbujemy tego sposobu. ( Mi akurat działa ten)

Wszystko tak samo jak na pierwszym sposobie tylko ze w notatniku wpisujemy:

java -Xmx4094m -jar pixelmon-107.jar

:arrow: PODSUMOWANIE:
Jezeli wszystko dobrze zrobiliscie odpalacie plik start.bat , powinna wyskoczyć konsola , nastepnie powinien uruchomić się launcher pixelmon.
Obrazek

Poradnik napisany przez gracza "Garcia" Serdecznie Pozdrawiam
*Zakaz kopiowania na inne fora, Poradnik specjalnie dla Pixelmon.pl

denek
Administrator
Posty: 7211
Rejestracja: 23 cze 2013, 21:25

Re: Jak zwiększyć RAM w kliencie?

18 kwie 2014, 17:51

odświeżam i dodaje link z gotowym launcherem .exe (przeznaczona pamięć RAM = 1 GB RAM). Mi nie laguje i działa płynnie. Polecam.
LINK ---> http://pixelmon.pl/download/Pixelmon.exe
Obrazek

denek
Administrator
Posty: 7211
Rejestracja: 23 cze 2013, 21:25

Re: Jak zwiększyć RAM w kliencie?

04 cze 2016, 22:20

w związku z częstymi pytaniami - podbijam temat.
Obrazek

Wróć do „PORADNIKI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 15 gości